Høvågstolen design unik eik

Kjerneved av eik, som stolene er laget av, er det norske treslaget med lengst holdbarhet og best motstand mot råte (se TreFokus). Om du ønsker et enkelt vedlikehold og den naturlige grå patinafargen, anbefales det at stolene forblir ubehandlet, dvs ikke behandles med olje, lakk, beis, maling mm.


Ubehandlet eik som er skrudd sammen med syrefaste skruer (A4) tåler å stå ute i all slags vær, både ved sjøen og på fjellet. Som alt annet vil møblene som står ute bli skitne av saltvann, regn og snø, derfor anbefales en god vask en gang om året. Bruk gjerne lunkent vann med Zalo eller grønnsåpe, skrubb med en god oppvaskkost og skyll med rikelig rent vann. (Vær forsiktig med bruk av høytrykkspyler, da kan man lett lage «spor» med dysen og i verste fall flise opp treet.)


Når stolene er nye er treverket høvlet, pusset og glatt. I starten vil trefibrene reise seg noe når treet blir vått, sol vil tørke ut treet, og små sprekker kan oppstå. Siden tre er et levende materiale, er dette helt naturlig og ikke til å unngå. Etter relativt kort tid blir treverket glatt igjen, og etter hvert fremkommer den grå patinaen.

Dersom møblene får sin faste plass under et halvtak, blir de tilnærmet vedlikeholdsfrie. Eventuelle flekker kan fjernes med Zalo og vann, evnt. sandpapir. Vinterlagring anbefales i en tørr bod, evt. under en luftig presenning. Stoler, skamler og bord kan stables (se bilde).


Husk å stramme alle muttere når du tar møblene frem for en ny sesong, og etter behov gjennom sesongen.

Noen kunder velger å beise møblene, andre å behandle med penetrerende olje (f.eks. Owatrol) eller male. Spørsmål vedrørende ulike behandlingsmetoder/produkter bør rettes til fargehandler.


Følger du disse rådene for vedlikehold vil du vil ha utemøbler i flere 10-år.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt.